torsdag 3. april 2008

Ting 22 og 23



Det var en spennende dag på Quality. To ting gjorde spesielt inntrykk:
1. Våre systemer er tilpasset oss bibliotekarer, og lever ikke opp til de grensesnittene brukerne våre møter andre steder på nettet. Vi må åpne opp samlingene våre på en helt ny måte, med toveis kommunikasjon og mer tillitsbasert og brukerstyrt enn tidligere - en skummel tanke, for da kan vi jo miste kontrollen!
2. Det ser ut til at jeg må bite i det sure eplet når det gjelder Secondlife. Det så faktisk både spennende og nyttig ut - men veldig tomt! - da Vestfold fylkesbibliotek vandret rundt der inne.

Hos Amazon får du alltid opp forslag til lignende bøker til den du har søkt på. Jeg mener det står: De som kjøpte denne boken kjøpte også ... og så står det bilde av flere andre titler, ofte av samme forfatter, men også av andre. Det gjør det veldig spennende å søke, for du klikker deg videre og videre hele tiden. Noe sånt bør jo våre systemer klare også, helt uten at personopplysninger kommer opp.
På et eller annet vis må vi også få til toveis kommunikasjon i bibliotekene våre, det vi har vært gjennom på kurset her er jo bare smakebiter, men det er nok den veien vi må gå, uten å komme halsende etter brukerne våre som Ellen Høstmark Bustø sa.
Nå har jeg opprettet meg selv som bruker i Secondlife, men kommer ikke inn. Får bare feil i påloggingen. Får prøve igjen en annen gang, da pleier det å ordne seg.

Ingen kommentarer: